Rice culture in Korea VS Bread Culture in Korea





 The bread culture in Egypt is as important as the rice culture in Korea.

Bread (Aish) is considered as an important source of life. Egyptian call bread "Aish", which means life. This explains how important is bread in our everyday lives.

Historically, the importance of "Aish" dates back to old times where it was used as offerings and to ask for blessings from gods.

The Egyptians knew how to make bread thousands of years ago from various grains such as: wheat, barley and corn. 

The shapes of bread varied from oval, round and rolled shapes. Egyptians were the first ones to know how to bake (They introduced baking). They baked different types of bread, cakes, cookies and pastries for every ceremony and used different types of dried fruits such as dates and fig.

There's an Egyptian expression “we eat bread and salt together.” This expression is a symbol of brotherhood.


Rice is not just a staple food or a side dish in the Korean Cuisine. It's a centrepiece that a meal cannot be complete without it.

It's a symbol of life and representation of prosperity.

Back in the days, one’s wealth in Korea was determined by how much of rice he stored.

Koreans have one life principle: if they don’t work diligently in the rice field during the spring and summer time, the fall harvest will be affected. And they will not have enough rice to sustain life through the long winter.


Rice means "Ssal" in Korean. But once it's cooked, it becomes a completely different word; "Bap". 

The word "Bap" also means meal and it's used as a way for socializing. For example, a person invites friends and acquaintances for a meal by asking if he can treat the person to Bap.


이집트의 빵 문화는 한국의 밥 문화만큼 중요합니다.

빵 (에이쉬)는 중요하게 여기고있습니다. 이집트인들은 빵을 "에이쉬"라고 부르는데요, 삶이라는 뜻입니다. 이토록 빵은 우리 일상의 일부분입니다.

역사적으로, 에이쉬는 신으로 부터 축복하는데에 쓰였습니다.

이집트인들은 천년전에 밀, 보리, 옥수수 같은 여러가지 곡식들로 빵을 만들는 법을 알았습니다.

빵의 모양은 타원형, 둥글고 말린 모양부터 변화가있었습니다.

이집트인들은 처음으로 빵을 굽는법에 대해 알았습니다.(이집트인들은 베이킹을 도입했습니다). 이집트인들은 여러 종류의 빵, 케이크, 쿠키, 페스츄리를 모든 축제에 쓰고 대추나 무화과 같은 말린과일을 썼습니다.

"우리는 빵과 소금을 함께 먹는다.”라는 이집트 말이 있습니다.  이 표현은 형제애의 상징입니다.


한국 요리에서 쌀은 단순히 사이드 디시가 아닙니다.

쌀은 핵심이며, 쌀 없이는 식사를 완성할 수 없습니다. 쌀은 삶과 번영의 상징입니다.

오래 전에는, 얼마나 많은 쌀을 축적하고 있는지가 부를 결정했습니다. 한국인들은 삶에 관한 한 가지 원칙이 있습니다: 만약 봄과 여름에 논에서 부지런히 일하지 않으면, 가을 수확에 영향을 줍니다.

결국, 긴 겨울 동안 생명을 유지할 만큼 충분한 쌀을 얻을 수 없게 됩니다.


한국에서 쌀이 조리되었을 때, 완전히 다른 단어인 "밥"이 됩니다.

밥이라는 단어도 음식을 의미하며, 사회화를 위해 사용되기도 합니다.

예를 들어, 어떤 사람이 '밥 같이 먹어요' 라고 물으며 친구나 지인을 식사에 초대합니다.

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