Epiphany Day "Eid El_ Ghetass

 

Today is epiphany, that's why we cook Qolqas(Taro) and eat Sugarcane.

but do you know why Egyptian eat Taro stew and Sugarcane while celebrating epiphany?

Because, taro is cooked by being soaked and boiled in water as well as sugar cane is planted into a lot of water, so both of them are symbol of baptism.


오늘은 주현절입니다. 그래서 이집트 사람들이 토란 스튜 만들고 사탕수수를 먹습니다. 혹시 여러분들은 주현절을 보내면서 토란과 사탕수수를 먹는 이유 아

십니까?

왜냐하면 토란은 물에 담기고 끓여서 요리하고 사탕수수는 많은 물에 심기 때문입니다. 세례 같습니다.


"اللي ما يأكلش قلقاس، يصبح جتة من غير رأس"





Comments

Popular posts from this blog

Al-Mawled Al-Nabawi

Egyptian & Korean Folk Remedies